Ons concept

13 vrienden

HONK is ontstaan vanuit een vriendengroep van 13 jongeren met een beperking. Marie, Ella, Simon, Lore, Sarah, Elias, Jorn, Jasper, Caline, Glen, Elien, Lauranne en Thias kennen elkaar van op school en van activiteiten buiten de school. Als vrienden versterken zij elkaar, dagen zij elkaar uit en zorgen zij voor elkaar. Als groep zijn ze zelfredzamer dan elk op zich. Hun vriendschap en de wens om samen te blijven is de bestaansreden van HONK. Door budget en zorg te delen, maken we ons project waar.

Wachtlijsten

De wachtlijsten voor een plaats in een bestaande zorgvoorziening zijn vandaag heel erg lang. Als jongeren met een beperking afstuderen, moeten hun ouders hen dus noodgedwongen opvangen. Zowel voor de ouders als hun buitengewoon kind is dit een hele opgave. Want net als hun ‘normale’ leeftijdsgenoten dromen ook jongeren met een beperking van een eigen toekomst.

Dag- en vrijetijdsactiviteiten

De zoektocht naar een woonplaats en middelen is een hele klus. In de tussentijd huren we een kleine woning in de Noormannenstraat in Leuven. Van daaruit organiseren we dagactiviteiten voor de afgestudeerde HONKers en vrijedetijdsactiviteiten voor alle HONKers. Zes medewerkers, Anouk, Charlotte, David, Loes, Taja en Tine, leiden alles in goede banen. In september 2021 volgen nog drie HONKers een Brake-Outtraject. Samen met Konekt gaan ze elke donderdag en vrijdag op zoek naar hun talenten en doen ervaring op in 'echte' jobs. Het project duurt in totaal drie schooljaren.
→ Benieuwd naar Brake-Out?

Waarden

Dit zijn voor ons de belangrijkste waarden van ons project: vrienden, geborgen, durf en samen

Ons concept in één beeld: